Сингапур обеси трети затворник за две седмици в четвъртък за трафик на

...
Сингапур обеси трети затворник за две седмици в четвъртък за трафик на
Коментари Харесай

Сингапур екзекутира мъж за трафик на хероин

Сингапур обеси трети затворник за две седмици в четвъртък за трафик на наркотици въпреки апелите към града-държава да спре смъртното наказване за закононарушения, свързани с опиати, предава ABCnеws.

Централното бюро по опиатите заяви, че Мохамед Шалех Абдул Латиф, 39-годишен сингапурец, е бил екзекутиран в пандиза Чанги в Сингапур, откакто му е възложен подобаващ развой според закона. Той e наказан на гибел за трафик на 54 грама хероин, количество, " задоволително да подхрани пристрастяването на към 640 жители за една седмица ", се споделя в изказване.

Transformative Justice Collective, бранител на смъртното наказание в Сингапур, сподели, че Шалех, етнически малаец, е работил като водач на доставка преди ареста си през 2016 година Той е наказан през 2019 година, само че обжалването му беше отхвърлено предходната година. Групата сподели, че Шалех е твърдял в процеса си, че е вярвал, че доставя контрабандни цигари за другар, на който дължал пари, и не е ревизирал наличието на чантата, защото се е доверил на приятеля си.

Съдията от Върховния съд постанови, че връзките им не са задоволително близки, за да оправдаят доверието, което той твърди, че е имал към своя другар. Въпреки че съдът откри, че той е просто пощальон, Shalleh получи наложително смъртно наказване, защото прокурорите не му издадоха уверение, че им е сътрудничил, се споделя в известието.

Законите на Сингапур постановат смъртно наказване за всеки, наказан за трафик на повече от 500 грама канабис и 15 грама хероин.

Шале е петият човек, екзекутиран тази година, и 16-ият, екзекутиран за закононарушения, свързани с опиати, откакто градът-държава възобнови обесванията през март 2022 година след двугодишна пауза заради пандемията от COVID-19.

Двама други жители бяха екзекутирани предходната седмица: Саридеуи Джамани, на 45, беше обесена в петък. Тя получи присъда за трафик на към 31 грама хероин. Мохамед Азиз Хюсеин, на 56, бе обесен два дни преди този момент за трафик на към 50 грама (1,75 унции) хероин.

Правозащитни групи, интернационалните деятели и Организация на обединените нации призоваха Сингапур да спре изтезанията за закононарушения, свързани с опиати, и споделиха, че има от ден на ден доказателства, че е неефективно като възпиращ фактор. Властите в Сингапур упорстват, че смъртното наказване е значимо за прекъсване на търсенето и предлагането на опиати.

Критиците споделят, че суровата политика на Сингапур санкционира трафикантите и куриерите на ниско равнище, които нормално се набират от маргинализирани групи с уязвими места. Те споделят, че Сингапур също не е в крайник с наклонността от ден на ден страни да се отхвърлят от смъртното наказване. Съседен Тайланд легализира канабиса, до момента в който Малайзия приключи наложителното смъртно наказване за тежки закононарушения тази година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР